Miért jó füstölőt égeteni?

Miért jó füstölőt égeteni?

 

Kutatások szerint a füstölők illata számos pozitív hatással bír az emberi lélekre és ezáltal testre. Megnyugtat, segít elengedni a stresszt, energetizál, vagy éppen elűzi a negatív energiákat, tértisztításhoz is kiváló.

A legegyszerűbb meghatározása a füstölőnek:  lehet bármilyen növényi anyag, amelyet aromás vagy spirituális tulajdonságai miatt égetnek el. Az aromaterápiának egy szegmense

A füstölés és füstölők már régóta az emberi kultúra részét képezik. Évezredek óta tölti be házak és templomok, szent helyek belsejét.

Az emberi kultúrák egymástól függetlenül, évezredekkel ezelőtt felfedezték, hogy némely növény elégetése kifejezetten intenzív és kellemes illatú füstöt okoz és állapot/hangulatváltozást idézhet elő. . A füstölők égetése így az egyik legrégebbi módja lett az otthon illatosításának.

Már az ókori Egyiptomban is használták, köszönhetően az elmére és a hangulatra gyakorolt jótékony hatásainak, valamint gyönyörű illatának.

Manapság a legtöbben a füstölő rudakat, és a kis kúpokat ismerik, de még az olyan nyers növényi anyagok is füstölőnek tekinthetők, mint a palo santo, a tömjénpor, növényi gyanták, füstölőkeverékek, stb.

Miért gyújtanak az emberek füstölőt meditációhoz, relaxáláshoz, imához?

Azon túl, hogy a kellemes illat támogatja a pozitív gondolkodást, több más oka is van annak, hogy évezredek óta füstölőket égetnek.

A füstölő pozitív hatásai közé tartozik például:

  • a relaxáció elősegítése,
  • a koncentráció támogatása,
  • a kreativitás serkentése,
  • tértisztítás, energetikai tisztítás,
  • a levegő frissítése, hangulat megteremtése.

A füstölőgyújtás a keresztény vallásgyakorlásnak ugyanúgy része, mint a buddhistának – és még csak vallásosnak se kell lenned, hogy meditációhoz füstölőt gyújts. 

 

Ha füstölőink közül szeretne válogatni kattintson: ide  és  megteheti.

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.