Csakrák és arkangyalok

Csakrák és arkangyalok

Kép: pixabay

 

A csakra az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja, amely úgy a hindu tantrizmus,  mint a tantrikus buddhizmus alapvető fogalma. Neve a szanszkrit „kerék” szóból származik, forgatagnak, vagy örvénylésnek is szokták fordítani. Ezeken az energia központokon keresztül vesszük és dolgozzuk fel a világból érkező  impulzusokot, az Egyetemes Energiát. Különböző életterületek és érzelmek kapcsolódnak hozzá. Így vannak összefüggésben az életterületeink és elakadásaink a csakráink állapotával. Működésük akkor optimális (így életműködésünk is), ha akadálytalanul tudjuk felvenni és továbbítani rajtuk keresztül az energiát. Hétköznapi nyelven: ha harmóniában működnek akkor az egész életünk harmóniában van, testi és lelki szinten is. Ha valamely életterületünk blokkolva van, alul vagy túlműködik szintén kihatással van a csakráinkra.

Természetesen összefüggésben van fizikai testünk optimális működésével is a csakrarendszerünk. A csakrák a gerinchez és az idegrendszerhez kapcsolódnak idegdúcokon és mirigyeken keresztül.

Hét fő mirigyünk és hét fő csakránk van (a szivárvány is épp hét színű):

Hipofízis - spiritualitás

Tobozmirigy - intuíció

Pajzsmirigy - kommunikáció

Csecsemőmirigy - hatalom

Petefészek/herék - szexualitás

Mellékvese - túlélés

Különböző kultúrák és szemléletmódok megkülönböztetnek a legtöbbek által ismert, 7 fő csakrából álló csakrarendszeren túl további csakrákat. 

Amikor már kellő tudatossággal rendelkezünk, odafigyelünk rá, hogy a csakráink folyamatosan harmonizálva legyenek.

Ehhez többféle módszer és lehetőség adott: testgyakorlatok, kristályok, jóga, légzőgyakorlatok, mantra és meditáció. Utóbbihoz köthetőek leginkább az arkangyalokat hívó meditációk.

Különböző csakrák harmonizálásához különböző arkangyalokat lehet hívni és kérni őket, hogy segítség adott csakránk kiegyensúlyozását. Többféle leírás és meditáció létezik, hogy melyik arkangyalnak melyik csakra harmonizálása a "feladata", illetve melyik csakránk kiegyensúlyozásának támogatását, segítését kérhetjük tőle.

Jó hír: mind működik. Amivel én kezdtem angyalos csakrameditáció  -évekkel ezelőtt- az is tökéletesen működik. Találkoztam már másik rendszerrel is, az is. 

Az arkangyalok "főangyalok", a Teremtő hírvivői és közvetítői az emberek és a Teremtő között. Az angyali hierarchiában az angyalok fölött állnak, több és speciálisabb feladattal rendelkeznek.  Fénylények, így tehát mindenkinek más formában, színben, érzékelésben jelenhetnek meg. Van, aki hőmérséklet változást érzékel a jelenlétükkor,  van, aki fényt, van, aki az otthagyott jeleket találja meg, van,akinek hanghatással jeleznek a jelenlétről. A képeken látható emberi formátumban való ábrázolás a legritkább esetben valósul meg.

Van, aki nem érzékeli a jelenlétet, de ha hívjuk őket, ők akkor is ott vannak, ha fizikailag -még- nem érzékeljük.

Ami a jó hír, nem kell tudni a speciális feladataikat név szerint társítani hozzájuk. Elég, ha úgy hívjuk őket, hogy "az egészség arkangyala, kérlek segíts most nekem"... "szerelem arkangyala", stb.

Ha név szerint hívjuk adott feladathoz, kéréshez, problémánkhoz, de a nem az ő "hatásköre", akkor is jó helyre kerül a kérés, mert "átadják" őket, illetve sokszor, bár kisebb részben, de jól érzünk rá, az az arkangyal is tud abban segíteni, amivel adott esetben hozzá fordultunk.

Az arkangyali társulások vallási vagy spirituális hagyománytól függően változhatnak. Minden nagyobb arkangyal meghatározott energiákhoz és tulajdonságokhoz kapcsolódik, amelyekre ráhangolódhat. Minden arkangyali energia az élet bizonyos területeit vagy lelki ajándékait is képviseli, amelyekre ráébreszthetjük magunkat, amikor készen állunk arra, hogy kapcsolatba lépjünk vele.

 

Részlet: "Az arkangyali energiák mindig körülöttünk vannak különféle formákban, segítve és irányítva minket testi és lelki utunkon. Minden arkangyal egy adott fénysugár-frekvenciához és színrezgéshez kapcsolódik, és egy vagy több csakraközponttal rezonál (a csakra színén kívül). Az ember kapcsolódhat az arkangyalok energiáihoz meditáción, imán, vizualizáción keresztül, vagy egyszerűen csak megerősíti szándékukat, hogy kapcsolatba lépjenek egy adott arkangyallal, hogy segítséget nyújtsanak az élet egy meghatározott területén, spirituális útmutatást vagy gyógyító célokat szolgáljanak.

Ha bármelyik csakraközponttal dolgozik, hívhatja az adott csakrához tartozó arkangyalt, vagy bármely olyan arkangyalt, akihez vonzódik az adott csakrával vagy a dolgozott csakrakérdéssel kapcsolatban. Az Angyalszín /Fénysugárra való ráhangolódás az Arkangyal számára is egy hatékony módja annak, hogy az energiákat beépítse, amikor bármilyen okból a csakrákkal dolgozik.(Forrás: https://www.myclaritycenter.com

 

 

A következő sorozatban a csakrákat fogjuk sorba venni. Azt, hogy hogyan lehet harmonizálni őket, természetesen arkangyali megerősítésekkel.

Csakraharmonizálásra alkalmas termékeink itt  és itt találhatóak.

Csakracsomag ajánlatunk itt található 

Szabó Gyöngyi

A&A 

Angyalok kísérjék Utadat!

angyalbolt.com

 

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.