Az Életfa szimbólum

Az Életfa szimbólum

Az Életfa nagyon közkedvelt motívum. Egyetemes szimbólum, amely különféle dolgokat ábrázol a különböző kultúrákban vagy vallásokban. A szimbólum nem vonható bele kifejezetten egy kultúrába, mert már a világ minden táján használják évszázadok óta.

Az életfát, -azaz Tree of life-, szent szimbólumnak tekintik, amelynek vallási, szellemi küldetése és filozófiája van. Manapság gyakran használják különböző terekben az életerőt, energiát szimbolizálva is. 

Különösen nagy hatású, ha a csakrákhoz tartozó kövekkel van kiegészítve. Dísztárgy, ékszer, pohár alátét, és egyéb tárgyba beleépítve, fokozva  rezgésszinjét, hatását.

Az élet fája azt ábrázolja, hogy  az Univerzumban az égi és földi energiákat összekapcsolja, továbbá emlékeztet rá minket, hogy soha nem vagyunk egyedül az életben. A vitalitás és a halhatatlanság üzenetét is közvetíti. . 

A fa gyökerei a Földünk mélyén gyökereznek, ahonnan erőt szereznek. Az Anya-Föld tápláló energiájára hangol. A törzse az ég felé nyúlik, gallyai az egész világot átölelik. A szimbólum lombja az ég felé néz, ahonnan kozmikus energiát hív le és ezzel tölti fel a környezetét/ viselőjét. 

 

Az Életfa "üzenetei", szimbolikája

-Ez a szimbólum nem csupán az összeköttetést, hanem a családdal és az ősökkel való kapcsolatot is jellemzi. A fa ágai egy családra emlékeztetnek, amely generációk óta növekszik. 

-Az Élet fája magas és különösen erős összeköti eget és földet, így átadva nekünk az égi és földi energiákat. A fa viharokból is részesülhet, tehát az erő fontos szimbóluma. . A növekedés az Élet folytonosságát, folyását  képviseli egy szelíd emberről erős emberre. Az ember növekedésével növekszik az egész életében megszerzett tudása és tapasztalata éppúgy, ahogyan egy fa törzse, ágai erősödnek és terjeszkednek az évek során.

-Az Életfa az egyéniséget is szimbolizálja, mivel minden fa egyedi is egyedi az ágai, levelei nem másolhatóak, éppúgy mint emberből  sincs két pontosan egyforma.  A szimbólum az Életet is képviseli, vagyis azt, hogy az emberek hogyan növekednek és változnak  az élet során. (Virágoznak, viharokban megsérülnek, újra élednek, minden tavasszal rügyeznek-virágoznak, és növekednek évről évre erősödve) 

- Az Életfa a születés, az  élet és halál szimbóluma is. A fákról lehullanak a levelek télen, és élettelennek TŰNNEK. De eljön az idő, amikor új rügyek és később új levelek jelennek meg. Ez új életciklust és  új kezdetet jelent. Az életfa az örök élet szimbóluma, mert az ember ha öregszik is mégis hagy örökséget, így tovább él szerettei szívében. Nem véletlen a családfával a hasonlatosság.

- A fák általában a harmónia érzetét idézik elő, így nem meglepő, hogy az Életfa a belső béke és a pihenés szimbóluma is.

 Életfás csakra nyakláncaink a webshopban elérhetőek

Életfás orgontijaink a webshopban elréhetőek.

Mándoki-Szabó Gyöngyi

A&A

angyalbolt.com

Angyalok kísérjék utadat!

 

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.